Man behöver inte tycka lika

12 december 2008

Jag läser i Sändaren att ledningen för Uppsala missionsförsamling har mött Ulf Ekman m.fl från Livets Ord för samtal om relationerna mellan dessa församlingar. Det låter som en oväntad och spännande utveckling för oss som på avstånd följt ekumeniken i Uppsala.

Jag minns en tid då Runar Sögaard och hans ungdomar från Livets Ord församlingen gick varv efter varv runt Uppsala missionskyrka i något man bäst skulle kunna kalla för ”motbön” för dom med den falska läran där innanför kyrkporten!

Vad Runar gör nu vet jag inte men samtal pågår alltså mellan församlingarna med pastorerna Ulf Ekman och Per Duregård i spetsen. Jag vet inte vad man kom fram till men jag vet att öppna och ärliga samtal alltid är bra. Man behöver inte tycka lika och ibland kan det ju också vara bra att man blir överens om att man inte är överens, eller hur?

Ha en god tredje advent – Det går fort nu…

Göran

Taggar:

Du ansvarar själv för det du skriver. Det får inte strida mot
    svensk lag eller god sed. Vi förhandsgranskar inga kommentarer.

Kommentarer:

1. Håller med dig Göran. Det hade väl ingen trott att Ulf E skulle få kritik att vara för ekumenisk någon gång. Ändå är det vad jag läste i någon insändare nyligen (minns inte riktigt var). Men samtal är bra. Och vara överens om att man inte är överens underlättar samtalet många gånger.
    2. Hej. Jag har mina rötter i missionsförbundet men är mestadels uppvuxen inom trosrörelsen. Tänkte bara spinna vidare på din rubrik med ett citat från Ulf Ekman: "Jag håller inte med dig om allt men jag ser Jesus i dig". Det är en bra vägledning för relationer med alla syskon i tron tycker jag. Om vi säger det till varandra så kanske det går upp för oss att vi tycker mer lika än vad de flesta förutsätter. Firar för övrig julen i missionskyrkan eftersom släkten på både min och min frus sida tillhör missionsförbundet.
    Användarverifikation Bild för användarverifikation

Göran

Om mig

Taggmoln